Woning W-VDB/ Hasselt

Opgeleverd

Deze moderne nieuwbouwwoning is gelegen op het einde van een doodlopende straat in een nieuwe verkaveling te Hasselt. Deze specifieke ligging in de verkaveling bepaalde de groepering van de woonruimtes op het niveau gelijkvloers. De leefruimtes, zijnde de keuken, eetkamer, zithoek en bureau zijn aaneengeschakeld in een open plan met zicht op de tuin en zuid-west georiënteerd. Door te spelen met niveauverschillen wordt er aan de zithoek en het bureau een extra dimensie gegeven. De nuttige ruimtes zoals inkom, traphal, technische berging en de berging voor dagelijks gebruik zijn allen gegroepeerd aan de noordelijke zijgevel of de oostelijke voorgevel. Hierdoor wordt een barrière gecreeërd ten opzichte van de buren of de publieke ruimte. Op het eerste niveau zijn de 4 kinderslaapkamers gericht naar de tuin. De hoofdslaapkamer bevindt zich samen met de dressing en de badkamer aan de voorgevel. De woning wordt gekarakteriseerd door een eenvoud aan materialen: Het ruwe zwarte metselwerk contrasteert sterk met het witte gevelpleisterwerk. Voor het buitenschrijnwerk zijn zo groot mogelijke glaspartijen gekozen zodat ze opgaan in het totale gevelbeeld.